HBC – Home Based Care i Tanzania


Hembaserad vård innebär att man som hiv/aidssjuk tillhandahålls tjänster av formella och informella vårdgivare i hemmet. Vården innefattar fysisk, psykosocial och andlig vård. Vården syftar till att minska stigmatisering och diskriminering, förhindra ytterligare spridning av hiv och att mobilisera samhällets resurser för människor som lever med hiv/aids och deras familjer. Man ger hopp och tröst genom kvalitativ och lämplig vård som bidrar till att förbättra livskvaliteten.

Det finns fördelar för patienterna, familjen och samhället. För patienterna innebär de att de får vårdas i en bekant miljö, man låter dem delta i och bidra till familjelivet och bli en del av familjen och samhället. För familjen bidrar det till sammanhållningen. HBC hjälper familjen att acceptera patientens tillstånd. Det minskar vårdkostnaderna och gör det möjligt för familjemedlemmarna att kunna arbeta.
I samhället skapas en medvetenhet om sjukdomen, stigmatiseringen minskar och därmed förhindras spridningen och omkullkastar myter och missuppfattningar vilket gör att samhället kan förstå. Det gör det lättare att ge stöd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Kommentarer
Postat av: Martin The Edge

Blev du veckans blogg & vann länkning hela veckan?

Nu är iallafall vinnarna äntligen klara.(Har haft bloggpaus)Ny chans att delta inför nästa vecka kommer upp idag 13,00 - Glöm inte anmäla dig!Ha en fortsatt riktigt trevlig dag!

2010-11-16 @ 10:11:02
URL: http://edgeman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Politik
RSS 2.0