Muslimer = terrorister.

Just nu svämmar nyhetssajterna över av nyheter om "terrordådet" i Stockholm. 
I SvD igår fanns artikeln Säpo har karlagt 200 extremister. Där står att läsa att "Säpos kartläggning av islamister i Sverige visar att det finns närmare 200 extremister. Det ska en person "med insyn" ha sagt till Aftonbladet dagen innan Säporapporten överlämnas till regeringen. Källan säger också att 70 till 80 procent av dessa ska ingå i våldsbejakande nätverk och att resten ska vara enstöringar med kontakter utomlands."

Notera att det här står ISLAMISTER, inte MUSLIMER.
Vi människor vill gruppera, sätta etiketter på och ha mallar på människor. Nörd, missbrukare, brat, besserwisser, homosexuell, heterosexuell, bisexuell, transsexuell. Är du någon av dom, eller om någon tror sig veta att du finns i ett av "facken", får du helt plötsligt en massa olika personlighetsdrag, vanor, ovanor, åsikter som du inte ens visste att du hade.  Är du din religion? Är du din kultur? Är du din socialisation? Vad påverkar oss mest? Är du terrorist för att du är muslim? Hatar du homosexuella för att du är kristen? Vill du dränka kvinnor för att de kanske är häxor för att du är kristen? Du är ju antisemit, för du är kristen, ni vill ju utrota judarna, källan till allt ont. Har alla muslimer slöja? Har alla kristna bilder på Jesus hemma? Eller en bibel?
Vet ni vad det här kallas? Fördomar. Tror du att du inte har några?
Gör så här - tänk på en präst, en läkare, en lärare, en busschaufför, en servitris. Vad tänker du på när du tänker på till exempel en präst? Är de självgoda, svär aldrig, perfekta, gör aldrig fel? Är inte det fördomar? Det man tror om människor? Hur är en invandrare? Jobbar på pizzeria, har lite pengar, gillar fårskinnsjackor och slår sin fru? Är inte det fördomar?

Tillbaka till ämnet.
Bloggen Homus Politicus skrev ett bra stycke i sin blogg:
”Äntligen!”. Så kan man ju också reagera när man får veta att en självmordsbombare försökt ha ihjäl ens landsmän mitt i julrushen. Åtminstone om man är sverigedemokrat och pressekreterare till Jimmie Åkesson. Det är rätt logiskt egentligen; de högerextrema rasisterna och de fundamentalistiskt religiösa dårarna har samma fiende - det öppna, toleranta, orädda samhället. De växer båda bäst i en mylla gödslad med paranoia, rädsla och misstro. Inte är det då särskilt konstigt att bägga grupperna firar när det smäller.

Tydligen hade Alexandra Brunell, Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons sekreterare, skrivit "Är det nu man får säga ?vad var det jag sa??" på Twitter. Som hashtag (ämnesord) väljer Alexandra Brunell "#äntligen".
Jag kan inte ens uttrycka vilken dumhet jag tycker ryms i den meningen. Är det PK att dra nytta av terror?

Det sägs att han utförde dådet pga Sveriges inblandning i Afghanistankriget. Nu kan man tycka vad man vill om det, men sänder det inte dåliga signaler om Sverige drar sig ut på grund av hot om terror? När ska man avstå från att göra det man tycker är rätt? Och Afghanistan, det här om att dra hem trupperna, helt plötsligt ville alla det för att det dog svenska soldater. Men VEM bryr sig om att det dör civila?
Allt blir så angeläget när det är svenskar. Alla andra har sina egna problem, men när det gäller svenskar ska det inte finnas ett enda problem, inte ens ett i-landsproblem. Allt ska fungera, ingen ska dö.
Ja, det här blev ett litet sidoinlägg.

Nej, jag säger som Martina Anlér, förbundsordförande för Röda Korsets ungdomsförbund, skriver i sin blogg:
"Många människor är arga och rädda. Det är inget fel med det. När en sån här sak händer så är det alltid tragiskt. Däremot blir det fel om det leder till att vi drar generella slutsatser om stora grupper av människor i Sverige och världen.

Det här får inte leda till att exempelvis unga muslimer ställs till svars för vad som hänt. Det får inte heller leda till att icke-muslimer med ursprung från andra länder behöver känna sig oroliga för att bli utpekade. Ingen ska behöva vara rädd för anklagelser utöver den som ligger bakom dådet.

När en man dödar en kvinna fördömer vi inte alla män. När en tonåring snattar inser vi att alla unga människor inte är tjuvar. När en kristen fundamentalist utför våldsbrott i religionens namn så drar vi inte slutsatsen att alla kristna är våldsamma galningar. Att dra slutsatser om en hel grupp får vi inte heller göra när bomberna i Stockholm är det vi alla tänker på.
"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Rickard

Skrev ett blogginlägg om hur vansinnigt det är att låta Svenska soldater vara kvar i Afghanistan. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/till-vilken-nytta-stannar-svenska.html

2010-12-16 @ 14:03:41
URL: http://enannandelavsmedby.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Politik
RSS 2.0