Praktik, Umeå och ja till sprutbyte!

Hej allihopa!

Idag har jag varit på information om utlandspraktik. Fick klarheter i vissa saker, men ännu vet jag inte om erbjudandet om praktikplats finns kvar. Min pappa ska kolla upp det till helgen. Tills jag vet slår jag två flugor i en smäll - jag skriver just nu ett kompendium om Sydafrika, hur landet ser ut osv. Jag vill vara kunnig om chefen ringer mig! Det blir dessutom roligare när jag skriver ett eget dokument och väljer fina bilder ;)

Helgen i Umeå var lärorik. Mycket inspiration och erfarenhetsutbyte. Hade dock velat ha mer information om globala samband men tiden var knapp! Dessutom har min praktik på Röda Kordet var väldigt lärorik, inser det ännu mer nu i efterhand, då jag kunde nästan allt föreläsaren sa! ;)
Något jag fann väldigt roligt var att det medan vi var där var Kulturnatta, någon sorts gratis festival. Det kom som en överraskning, men det var riktigt roligt. Jag, Sandra och Stephen gick runt på stan och lyssnade på olika lokala band som var jättebra! :)


_________________________________________________________

En glädjande nyhet för mig var att Stockholm sagt ja till sprutbyte, syftet är att minska smittspridningen bland narkomaner av bland annat hiv. Röda Korset skrev i sitt förra (eller förrförra) nummer av Henry att man strider mot de mänskliga rättigheterna genom att inte tillhandahålla sprutor. Vissa menar att det uppmanar till att injicera droger. Men man uppmanar till en bättre hälsa hos de som redan är på botten. Det borde till och med vara ekonomiskt - det lär vara billigare med sprutor än med bromsmedicin i 20 år och sjukvård för att våra alla följdsjukdomar!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Politik
RSS 2.0